• Ändra fritt i 14 dagar
  • Nöjdhetsgaranti
  • Kostnadsfri rådgivning
  • Alltid fasta priser

Äktenskapsförord

Är du gift eller ska du ingå i äktenskap? Är du osäker på om du behöver ett äktenskapsförord eller inte? Har ni enskild eller gemensam egendom? Känn dig trygg och skriv ett avtal för att undvika onödiga konflikter i framtiden. Vi hjälper dig att skriva ditt äktenskapsförord idag!

Äktenskapsförord kan ofta vara ett känsligt ämne, men det behöver inte vara det. Avtalet är för att alla parter ska vara eniga om eventuella händelser som kan inträffa i framtiden, oavsett situation är det en försäkran om framtiden. Vill ni vara säkra på att fördelningen går rätt till vid eventuell separation, bör ni skriva ett äktenskapsförord.

Äktenskapsförord

1295 kr

I ett Äktenskapsförord, även kallat ”Kärlekens Avtal”, regleras egendom som äkta makar vill registrera som deras enskilda egendom.

Skriv online
Dela upp, eller skjut upp din betalning via Klarna Sandra Jona Juristassistent

Så här funkar det

1

Svara på frågor

Svara på frågorna i vårt avtalsformulär. Betala sedan tryggt och smidigt med Klarna.

2

Jurist upprättar avtalet

En Jurist skräddarsyr avtalet åt dig. Om juristen har fler frågor, blir du kontaktad.

3

Avtal levereras

Avtalet skickas till dig bifogat via e-post eller som brev på posten.

Allt klart!

Nu kan du vara säker på att du fått ett juridiskt korrekt avtal upprättat av en Jurist.

Vanliga frågor om Äktenskapsförord

Enskild Egendom är den egendom som är din personliga. Det betyder att den inte tas upp i en eventuell skilsmässa/bodelning eller dödsfall. Avkastning från enskild egendom, t.ex. utdelning på aktier, blir däremot inte enskild egendom om inget annat föreskrivits i samband med t.ex. upprättande av äktenskapsförordet.

Genom ett äktenskapsförord kan man göra viss egendom till enskild eller fullständigt avsäga sig giftorätten, dvs. att inget ska delas mellan makarna och man behåller sitt eget. Om man inte skriver äktenskapsförord så delas värdet av all makarnas egendom lika, oavsett om ena maken köpt egendomen helt själv, även innan äktenskapet började.

Äktenskapsförord ska registreras hos Skatteverket. Ett äktenskapsförord som har slutits mellan blivande makar gäller från äktenskapets ingående, om det ges in till Skatteverket inom en månad från det att äktenskapet ingicks. I annat fall gäller äktenskapsförord först från och med den dag då Skatteverket mottagit äktenskapsförordet. När du upprättar ett äktenskapsförord hos oss på Jurida, följer det med en blankett och instruktioner hur du registrerar äktenskapsförordet hos Skatteverket.

Om man har gemensamma barn, får den överlevande make/maka ärva före barnen, även den enskilda egendomen. Om det finns särkullbarn så ärver makarna inte varandra utan får den del i giftorättsgodset som de har rätt till. Särkullbarn ärver den enskilda egendomen.

Fler vanliga frågor

Vad tycker våra kunder?

Hur fungerar vårt formulär när du skriver ett äktenskapsförord?

Hos oss på Jurida svarar du enkelt på frågor i vårt avtalsformulär. Du väljer om du vill lägga till extra information som ska framgå i avtalet, som juristen kommer gå igenom. Är du osäker under processens gång går det alltid bra att ringa eller chatta med oss och få hjälp av våra jurister som vägleder dig genom processen. Du väljer enkelt vilket sätt du vill få avtalet levererat, via brev i brevlådan eller bifogat till din angivna e-post. Våra jurister skräddarsyr ditt avtal för att säkerställa dess giltighet och använder sig aldrig av standardmallar eller script, om vi skulle ha ytterligare frågor gällande dina svar i formuläret, kontaktar vi dig.

När avtalet är skickat till dig, har du alltid 14 dagar på dig att göra eventuella justeringar i avtalet. Ditt äktenskapsförord blir alltså skräddarsytt just för dig.

Bra att tänka på

När äktenskapsförordet är levererat och klart ska det skickas vidare till skatteverket för att registreras. Vi skickar med instruktioner hur om hur du går tillväga. Är du osäker på vad som gäller vid äktenskapsförord och vad som är viktigt att tänka på? Då kan du alltid kontakta oss så hjälper vi dig att känna trygghet genom hela processen, vi finns här för att hjälpa dig.

Köp nu! Betala senare med