Äktenskapsförord - Jurida | Skriv äktenskapsförord idag!
 • Skräddarsytt av jurist
  Det är alltid en jurist som upprättar ditt avtal
 • Nöjdhetsgaranti
  100% nöjd eller pengarna tillbaka
 • Kostnadsfri rådgivning
  Alltid kostnadsfri juridisk vägledning inför ditt köp
 • Alltid fasta priser
  Du får alltid veta fast pris innan köpet

Äktenskapsförord

Är du gift eller ska du ingå i äktenskap och är i behov av ett äktenskapsförord? Är du osäker på om du behöver ett äktenskapsförord eller inte? Har ni enskild eller gemensam egendom? Känn dig trygg och skriv ett avtal för att undvika onödiga konflikter i framtiden.

Äktenskapsförord kan ofta vara ett känsligt ämne, men det behöver inte vara det. Avtalet är för att alla parter ska vara eniga om eventuella händelser som kan inträffa i framtiden, oavsett situation är det en försäkran om framtiden. Vill ni vara säkra på att fördelningen går rätt till vid eventuell separation, bör ni skriva ett äktenskapsförord.

Bra att tänka på när du skriver ditt äktenskapsförord

När äktenskapsförordet är levererat och klart ska det skickas vidare till skatteverket för att registreras. Vi skickar med instruktioner hur om hur du går tillväga. Är du osäker på vad som gäller vid äktenskapsförord och vad som är viktigt att tänka på? Då kan du alltid kontakta oss så hjälper vi dig att känna trygghet genom hela processen, vi finns här för att hjälpa dig.

Hur fungerar vårt formulär?

Hos oss på Jurida svarar du enkelt på frågor i vårt avtalsformulär för äktenskapsförord. Du väljer om du vill lägga till extra information som ska framgå i avtalet, som juristen kommer gå igenom. Är du osäker under processens gång går det alltid bra att ringa eller chatta med oss och få hjälp av våra jurister som vägleder dig genom processen. Du väljer enkelt vilket sätt du vill få avtalet levererat, via brev i brevlådan eller bifogat till din angivna e-post. Våra jurister skräddarsyr ditt avtal för att säkerställa dess giltighet och använder sig aldrig av standardmallar eller script, om vi skulle ha ytterligare frågor gällande dina svar i formuläret, kontaktar vi dig.

När avtalet är skickat till dig, har du alltid 14 dagar på dig att göra eventuella justeringar i avtalet. Ditt avtal blir alltså skräddarsytt just för dig.

Skriv ditt äktenskapsförord online

Äktenskapsförord

1295 kr

I ett Äktenskapsförord, även kallat ”Kärlekens Avtal”, regleras egendom som äkta makar vill registrera som deras enskilda egendom.

Börja här
Vi skräddarsyr ditt avtal efter dina behov Marina Storelv Karlsen Jurist

Så här funkar det

1

Svara på frågor

Svara på frågorna i vårt avtalsformulär. Betala sedan tryggt och smidigt med Klarna.

2

Jurist upprättar avtalet

En Jurist skräddarsyr avtalet åt dig. Om juristen har fler frågor, blir du kontaktad kostnadsfritt.

3

Avtal levereras

Avtalet skickas till dig som bilaga via e-post eller som brev.

Allt klart!

Nu kan du vara säker på att du fått ett juridiskt korrekt avtal upprättat av en Jurist.

Vanliga frågor om Äktenskapsförord

Man betalar in en ansökningsavgift på 275 kronor till Skatteverkets bankgiro 227-5782. 

Ange namn, personnummer och att det gäller ett äktenskapsförord. Skicka sedan äktenskapsförordet i original till Skatteverket till följande adress: Skatteverket, Äktenskapsregistret, 871 87 Härnösand. Om du beställer äktenskapsförord via oss, följer mer detaljerad

När ett äktenskapsförord är undertecknat av båda makarna och registrerats hos Skatteverket, blir det giltigt.

Skriv ditt äktenskapsförord online

Avkastning blir inte enskild egendom. Exempelvis, om den enskilda egendomen genererar intäkter som t ex. hyresintäkter på fastighet eller ränta på sparkontot blir avkastningen som huvudregel giftorättsgods och delas lika vid skilsmässa. För att avkastningen inte ska delas lika, måste det särskilt regleras i ett äktenskapsförord.

Ja, om makar köpt något tillsammans föreligger samäganderätt. Man kan då dela upp det i förhållande till insats. Det är skillnad på samäganderätt och giftorätt. Samäganderätt innebär att man har äganderätt till en viss del av exempelvis en bostad. Giftorätt innebär inte att man har äganderätt i viss egendom, utan endast en rätt till värdet av hälften av makens egendom.

Man gör ändringar i äktenskapsförordet genom att skriva ett nytt. Man kan inte kontakta Skatteverket som har hand om registreringen och be dem ändra utan det krävs att ett nytt äktenskapsförord upprättas och registreras. Samma sak gäller om man vill återkalla ett äktenskapsförord – det krävs att ett nytt äktenskapsförord undertecknas och registreras.

Fler vanliga frågor
Köp nu! Betala senare med