Samboavtal - Jurida | Skräddarsy ditt samboavtal online
 • Skräddarsytt av jurist
  Det är alltid en jurist som upprättar ditt avtal
 • Nöjdhetsgaranti
  100% nöjd eller pengarna tillbaka
 • Kostnadsfri rådgivning
  Alltid kostnadsfri juridisk vägledning inför ditt köp
 • Alltid fasta priser
  Du får alltid veta fast pris innan köpet

Samboavtal

Vill du skriva ett Samboavtal, men vet inte hur? Vi förstår att du har många frågor när det kommer till samboavtal, vi hjälper dig att förstå hur och varför du borde skriva ett samboavtal.

Varför samboavtal?

Har du en sambo redan eller ska du flytta ihop med någon? För att du ska känna dig trygg och säker med din flytt och framtid är det alltid bra att skriva ett samboavtal. Har du barn? Vem får behålla boendet vid eventuell separation? Vem är ägare av eventuell bostadsrätt, eller bor ni i gemensam hyresrätt? Hur blir det med fördelningen av möbler vid eventuell separation? På Jurida hjälper vi dig att skräddarsy samboavtalet digitalt.

Vad är sambolagen?

Sambolagen finns för att skydda sambor som delar på gemensamt hushåll. Om du och din partner inte skrivit ett samboavtal och bestämt hur fördelningen ska ske vid eventuell separation är det sambolagen som bestämmer hur fördelningen blir. Som sambo har man rätt till bodelning, det innebär att som sambo har man rätt till hälften av värdet på boendet och bohag vid separation, oavsett vem som betalat.

Har du fler frågor om samboavtal? Tveka inte att kontakta oss så hjälper vi dig skriva ditt avtal idag!

Hur fungerar vårt formulär?

Du svarar på våra enkla frågor på vår avtalssida som ger information till Juristen som skriver ditt samboavtal. Är du osäker och har frågor under processen finns vi tillgängliga att hjälpa dig så allt går rätt till. Sedan skräddarsyr våra Jurister ditt avtal, dyker det upp eventuella frågor angående avtalet kontaktar vi dig så att vi kan kvalitetssäkra att allt har följt med på rätt sätt.

När du fyllt i frågorna väljer du leveranssätt. Du kan välja att få avtalet levererat till din brevlåda eller bifogat till din e-post. När avtalet är färdigt och skickat har du alltid 14 dagar på dig att justera eventuella ändringar i ditt avtal.

Skriv ditt samboavtal online

 

Samboavtal

995 kr

Genom ett samboavtal kan sambor komma överens om att sambolagens regler om bodelning inte gäller vid en eventuell separation.

Börja här
Vi skräddarsyr ditt avtal efter dina behov Marina Storelv Karlsen Jurist

Så här funkar det

1

Svara på frågor

Svara på frågorna i vårt avtalsformulär. Betala sedan tryggt och smidigt med Klarna.

2

Jurist upprättar avtalet

En Jurist skräddarsyr avtalet åt dig. Om juristen har fler frågor, blir du kontaktad kostnadsfritt.

3

Avtal levereras

Avtalet skickas till dig som bilaga via e-post eller som brev.

Allt klart!

Nu kan du vara säker på att du fått ett juridiskt korrekt avtal upprättat av en Jurist.

Vanliga frågor om Samboavtal

Ett samboavtal bör ingås om man som sambo inte vill dela lika på bostad och bohag som införskaffats för gemensam användning. Det kan till exempel vara så att samborna betalat olika mycket för bostad och bohag.

Det finns sådant som undantas från bodelningen mellan sambor. Utgångspunkten är att det som en sambo fått i gåva, arv eller genom testamente med villkoret att det ska vara enskild inte ska delas mellan samborna. 

Bodelning kan bli aktuellt när samborna separerar eller om ena sambon går bort. Det innebär att bostad och möbler som införskaffats för gemensam användning delas lika mellan samborna. Oavsett vem som betalat för bostad eller möbler ska alltså värdet av dessa delas lika om någon av samborna vill det. Med ett samboavtal kan dock samborna komma överens om en annan fördelning av värdet på egendomen.

Bostad och bohag ofta är det dyraste man äger. Det är det enda man delar upp vid bodelning mellan sambos och därför kan den ekonomiska konsekvensen av en sambobodelning bli stor.

Man kan upprätta ett samboavtal när som helst. Det rekommenderas dock att man gör det innan man flyttar ihop för att undvika framtida konflikter.

Skriv ditt samboavtal online

Liksom alla avtal ingås samboavtal frivilligt, vilket innebär att båda samborna ska vilja skriva ett samboavtalet. Däremot kan ett samboavtal skapa en trygghet och förutsägbarhet för parterna vid en eventuell separation.

Skriv ditt samboavtal online

Fler vanliga frågor
Köp nu! Betala senare med