Köpeavtal

 

Ett köpeavtal, även kallat köpekontrakt, är ett betydelsefullt bevis för att ett köp har skett. Det skapar trygghet mellan båda parterna, då båda parterna vet vad som förväntas av köpet. Ett köpeavtal används vid köp av bl.a. bostadsrätt, fastighet, värdefull möbel och bil.

995 kr

Ange villkoren för Köpeavtalet här Online. Juristen skräddarsyr avtalet enligt dina villkor.

Du kan prova fylla i villkoren, du betalar inte förrän i sista steget.

Kostnadsfri Behovsanalys

0771-777 999

Öppet alla dagar 8-20
Kostnadsfri Behovsanalys

0771-777 999

Öppet alla dagar 8-20

Hur funkar det

Mer om Köpeavtal

 

När du ska köpa eller sälja något av stort värde, är det bra att upprätta ett köpeavtal. I köpeavtalet regleras reglerna om köpet som undertecknas av båda parterna. I ett köpeavtal kan man även komma överens som en avbetalningsplan eller vad som skulle hända vid eventuella fel. Genom att upprätta ett köpeavtal kan man frångå köplagen. Köpeavtalet ger en tydlig bild vad köparen och säljaren har för rättigheter och skyldigheter. Dessutom kan onödiga, dyra och långa tvister undvikas genom att upprätta ett köpavtal.

 

Hur funkar det

Vanliga frågor

 

Kan jag använda en gratismall?

Det är aldrig rekommenderat att använda lågpris- eller gratismallar som du hittar online, då du inte vet om det passar din/er unika situation och det unika köpet. Med ett köpeavtal som skrivs av Jurida kan du känna dig säker att alla formkrav uppfylls, då en jurist skräddarsyr avtalet efter dina behov.

Vad ska jag tänka på i samband med köp?

Ibland kan det krävas ytterligare åtgärder i samband med köp. T.ex. om du köper en fastighet måste en lagfartsansökan göras. Eller om man köper en bil så måste nya ägaren registreras. Du kan alltid höra av dig till oss så hjälper vi dig i din unika situation.

Vad är skillnaden på gåvobrev och köpeavtal?

Ett Gåvobrev ska du upprätta om du ska ge en gåva. Ett köpeavtal upprättas när köpet sker mot betalning. 

Ta hjälp av en Jurist!
Du får kostnadsfri vägledning medans du fyller i villkoren för ditt avtal.  Ring oss!

0771-777 999

Öppet alla dagar 8-20

Vad säger våra kunder?