Köpeavtal - Jurida | Skriv ditt köpeavtal digitalt idag
 • Skräddarsytt av jurist
  Det är alltid en jurist som upprättar ditt avtal
 • Nöjdhetsgaranti
  100% nöjd eller pengarna tillbaka
 • Kostnadsfri rådgivning
  Alltid kostnadsfri juridisk vägledning inför ditt köp
 • Alltid fasta priser
  Du får alltid veta fast pris innan köpet

Köpeavtal

Står du inför ett större köp? Då kan du behöva ett köpeavtal. Skriv ett köpeavtal hos oss digitalt som är anpassat efter ditt köp. Våra jurister upprättar och skräddarsyr avtalet efter dina behov, för att du ska känna dig trygg med ditt köp.

Alla köp ser olika ut. Avtalet ska finnas som ett bevis för att båda parterna ska känna trygghet. Se till att säljare och köpare är överens om hur avtalet ska utformas. Ska du köpa något som är av stort värde? Gäller det en bostad, bil, djur eller möbler? Skriv ett köpeavtal, oavsett situation!

Bra att tänka på

Alla köpeavtal ser olika ut beroende på vad du ska köpa. Därför är det viktigt att kolla upp om du behöver något mer. Vi avråder helt att använda sig av en mall, för att varje köp skiljer sig ifrån och för att ditt avtal ska vara skräddarsytt för dig som säljare eller köpare. Exempelvis om du ska köpa en fastighet så behöver du ansöka om lagfart. Har du fler frågor kan vi alltid hjälpa dig att se över ditt behov av ett köpeavtal. Kontakta oss på Jurida idag!

Hur fungerar vårt formulär när du skriver köpeavtal?

För att skriva ett köpeavtal fyller du i vårt avtalsformulär med frågor gällande köpeavtalet. För att det ska anpassas så bra som möjligt för ditt köp fyller du i vad köpet gäller och hur betalningen ska ske. Då får du känna dig trygg och köpeavtalet är hållbart inför framtiden. Blir du osäker på hur du ska besvara frågorna så kan du enkelt ringa upp oss, vi finns här om det skulle finnas någon osäkerhet.

När du fyllt i frågorna väljer du sedan leveranssätt, få det enkelt utskrivet och klart skickat till din brevlåda eller bifogat till din e-post. Sedan skräddarsyr våra jurister ditt avtal och skickar iväg det. Du har alltid 14 dagar på dig att justera ditt avtal om de skett några eventuella ändringar.

Skriv ditt köpeavtal online

Köpeavtal

995 kr

Ett köpeavtal är ett betydelsefullt bevis för att ett köp har skett. Det skapar trygghet mellan båda parterna, då båda parterna vet vad som förväntas av köpet.

Börja här
Dela upp, eller skjut upp din betalning via Klarna Sandra Jona Juristassistent

Så här funkar det

1

Svara på frågor

Svara på frågorna i vårt avtalsformulär. Betala sedan tryggt och smidigt med Klarna.

2

Jurist upprättar avtalet

En Jurist skräddarsyr avtalet åt dig. Om juristen har fler frågor, blir du kontaktad kostnadsfritt.

3

Avtal levereras

Avtalet skickas till dig som bilaga via e-post eller som brev.

Allt klart!

Nu kan du vara säker på att du fått ett juridiskt korrekt avtal upprättat av en Jurist.

Vanliga frågor om Köpeavtal

En begagnad vara säljs ofta i befintligt skick. Det betyder att man inte kan förvänta sig att varan är i lika gott skick som en ny vara. När det står att en vara är i befintligt skick är det viktigt att undersöka varan eftersom man inte kan klaga på alla fel. Dock kan varan fortfarande vara felaktig om den är i sämre skick än man som köpare kan förvänta sig.

Specifika krav för köpeavtal gäller för fastigheter och bostadsrätter. Ett sådant avtal måste vara skriftligt. Det beror på att det rör sig om stora summor.

Vad köparen har för rättigheter och skyldigheter beror på vad man har skrivit i avtalet. När privatpersoner handlar med varandra så gäller inte samma skydd som för konsumenter. Det är möjligt för säljaren att friskriva sig från ansvar gällande fel i varan. Därför är det viktigt att skriva ett köpeavtal. Om man inte skriver avtal alls eller skriver ett ofullständigt avtal finns det risk för att man i efterhand inte kommer överens och då ska köplagens regler tillämpas.

Köpeavtal behöver inte vara skriftliga, muntliga avtal är också giltiga. Dock är det fördelaktigt att ha ett skriftligt avtal eftersom det är lättare att bevisa vad avtalet innebär om det finns nedskrivet.

Skriv ditt köpeavtal online

Köpeavtal behöver inte vara skriftliga, muntliga avtal är också giltiga. Dock är det fördelaktigt att ha ett skriftligt avtal eftersom det är lättare att bevisa vad avtalet innebär om det finns nedskrivet. 

Om köpeavtalet är ofullständigt och inte reglerar alla frågor, fyller köplagen ut luckorna i avtalet. Det betyder att om parterna till exempel inte avtalat om leverans så gäller köplagens regler om leverans. Köplagen tillämpas mellan privatpersoner samt mellan företag. Är ena parten en konsument och den andra en näringsidkare så tillämpas istället konsumentköplagen som ger ett större skydd för konsumenten.

Skriv ditt köpeavtal online

Fler vanliga frågor
Köp nu! Betala senare med