• Ändra fritt i 14 dagar
  • Nöjdhetsgaranti
  • Kostnadsfri rådgivning
  • Alltid fasta priser

Testamente

Med ett skräddarsytt Testamente är du trygg och säker på att dina önskemål och tillgångar fördelas rätt i framtiden. Våra jurister på Jurida hjälper dig att upprätta och skräddarsy ditt Testamente.

På Jurida behöver du inte skriva ditt testamente själv, för att det gör vi åt dig. Är du osäker på att allt som ska vara med finns med i testamentet? Har du bröstarvingar och bonusbarn som behöver tas upp? Är du gift, sambo eller ensamstående? Boenden som ska ingå eller inte? Oavsett situation du lever i är det viktigt att man har ett testamente för att dina önskemål ska framgå tydligt i framtiden.

Testamente

1495 kr

Underlätta för dina anhöriga genom att skriva ett testamente. För att undvika överraskningar och oklarheter i framtiden.

Skriv online
Vi skräddarsyr ditt avtal efter dina behov Marina Storelv Karlsen Jurist

Så här funkar det

1

Svara på frågor

Svara på frågorna i vårt avtalsformulär. Betala sedan tryggt och smidigt med Klarna.

2

Jurist upprättar avtalet

En Jurist skräddarsyr avtalet åt dig. Om juristen har fler frågor, blir du kontaktad.

3

Avtal levereras

Avtalet skickas till dig bifogat via e-post eller som brev på posten.

Allt klart!

Nu kan du vara säker på att du fått ett juridiskt korrekt avtal upprättat av en Jurist.

Vanliga frågor om Testamente

Bröstarvingarna (dina barn, barnbarn och barnbarnsbarn) har alltid rätt till sin laglott, vilket betyder hälften av andelen kvarlåtenskap. Det är möjligt att skriva en önskan om att bröstarvingarna ska avstå sin laglott till exempel till förmån för överlevande sambo, men de kan alltid kräva ut den ändå.
Sambor ärver inte varandra, oavsett om man har gemensamma barn eller har varit sambo länge, och därför är det viktigt att skriva testamente om man önskar ärva varandra.

De som bevittnar testamentet får inte vara testamentstagare eller närstående till testamentstagare, dvs den som ska ärva något. Personerna måste vara över 15 år gamla och vid sina sinnens fulla bruk. Som närstående räknas att man inte får vara gifta eller sambo med den som skriver testamente samt inte vara släkt med den som skriver testamentet i rätt uppstigande eller nedstigande led, dvs. de får inte vara föräldrar, far- och morföräldrar, barn eller barnbarn. De får inte heller vara besvågrade med den som skriver testamentet, dvs. styvbarn eller svärföräldrar. God man, förmyndare eller förvaltare får inte bevittna ett förordnande till någon som han eller hon företräder.

När du fått testamentet ska avtalet skrivas under och underskriften ska bevittnas av två personer som närvarar samtidigt. Om personerna inte närvarar samtidigt uppfylls inte kraven, och testamentet är ogiltigt.

Testamentet behöver inte registreras eller stämplas, men ska förvaras på ett säkert ställe, till exempel hos en du har förtroende till, en oberoende nära vän. Vissa begravningsbyråer förvarar även testamentet och ser till att de kommer fram efter gått bort.

Fler vanliga frågor

Vad tycker våra kunder?

Hur fungerar vårt formulär när du skriver testamente?

För att skriva ett avtal svarar du på några enkla frågor som ger information till Juristen. Är du osäker går det alltid bra att ringa eller chatta med någon av våra jurister för att få stöd genom hela processen. Vi finns här för att hjälpa dig genom hela processen. Sedan skräddarsyr våra Jurister ditt avtal för att se till att allt stämmer. Vid frågor kontaktar Juristerna dig och du har 14 dagar på dig att justera avtalet efter utskick.

När du svarat på våra enkla frågor väljer du om du vill ha testamentet skickat till dig som brev eller bifogat till din e-post.

Vad krävs det för att testamentet ska vara giltigt?

För att ett testamente ska vara giltigt måste det skrivas på och bevittnas. Testamentet måste vara i skriftlig form, därför måste du skriva ut avtalet för sedan beteckna och bevittna avtalet. Det är viktigt att personerna som bevittnar är över 15 år gamla och får inte vara närstående eller testamentstagare. Testamentet behöver inte stämplas eller registreras, men förvara det på ett säkert ställe. Exempel någon du har förtroende till. Vissa begravningsbyråer förvarar även testamenten i säkert förvar.

Skriv ett giltigt testamente redan idag ->

Köp nu! Betala senare med