• Ändra fritt i 14 dagar
  • Nöjdhetsgaranti
  • Kostnadsfri rådgivning
  • Alltid fasta priser

Bodelningsavtal

Står du inför en skilsmässa eller separation? Är ni oense om bodelningen eller glömde skriva ett samboavtal/äktenskapsförord? Oavsett så borde ett bodelningsavtal upprättas, vilket även i många fall är ett krav, t.ex. av banken. Skriv ett bodelningsavtal idag för att reda ut bodelningen.

Bodelningsavtal upprättar man för att t.ex. dela upp bostad / bostäder inför en separation. Alla tillgångar ni har tillsammans fördelas, men också eventuella skulder. Tveka inte, skriv ditt bodelningsavtal idag! Våra jurister skräddarsyr avtalet åt dig.

Bodelningsavtal

1495 kr

Bodelningsavtal behövs för att klargöra hur olika tillgångar ska fördelas vid skilsmässa. Ofta är det ett krav för att kunna ta lån i framtiden.

Skriv online
Vi skräddarsyr ditt avtal efter dina behov Marina Storelv Karlsen Jurist

Så här funkar det

1

Svara på frågor

Svara på frågorna i vårt avtalsformulär. Betala sedan tryggt och smidigt med Klarna.

2

Jurist upprättar avtalet

En Jurist skräddarsyr avtalet åt dig. Om juristen har fler frågor, blir du kontaktad.

3

Avtal levereras

Avtalet skickas till dig bifogat via e-post eller som brev på posten.

Allt klart!

Nu kan du vara säker på att du fått ett juridiskt korrekt avtal upprättat av en Jurist.

Vanliga frågor om Bodelningsavtal

Till skillnad från gifta makar så rör sambos bodelning endast bostad och bohag (möbler, elektronikprylar, husgeråd mm) som köpts för gemensam användning under tiden ni varit tillsammans. Sådant ni ägt sedan tidigare räknas inte. Tänk på att skriva bodelningsavtal i nära anslutning till separationen. Möjlighet att kräva bodelning finns upp till ett år efter att du och din sambo har separerat och flyttat isär.

Om man har gemensamma barn och den sambon som barnen ska bo hos har ekonomiska svårigheter att hitta nytt boende, kan denne ha större behov av den gemensamma bostaden. Detta trots att den andra sambon betalat mer.

Makarna listar var för sig sin egendom samt eventuella skulder kopplade till egendomen. Man räknar inte med enskild egendom genom testamente, villkor i gåva eller äktenskapsförord. Även personlig egendom som kläder eller andra tillhörigheter av mindre värde utelämnas. Överskottet (ej skulder) från respektive make läggs ihop och delas sen lika mellan makarna. Privat pensionssparande tas med i bodelningen medan tjänstepensionen undantas.

Fler vanliga frågor

Vad tycker våra kunder?

Hur fungerar vårt formulär när du skriver ett bodelningsavtal?

Hos oss på Jurida svarar du enkelt på frågor i vårt avtalsformulär. Det är viktigt att alla frågor besvaras för att avtalet ska bli skräddarsytt åt dig och blir rätt till. Men skulle du inte ha vissa uppgifter tillgängliga, kan du självklart komplettera inom 14 dagar. För att vara säker på att du får med allt kan du enkelt skriva till extra information som underlättar för dig och våra Jurister. Blir du osäker när du fyller i formuläret kan du enkelt ringa eller chatta med oss så hjälper vi dig vidare.

När du svarat på alla frågor väljer du det bästa leveranssättet för dig. Välj att få avtalet bifogat till din e-post eller skickat till din brevlåda. När du är klar med detta, tar våra Jurister över och skräddarsyr avtalet för att du ska känna dig trygg och 100% säker på att avtalet är giltigt. Sedan skickas avtalet till dig och du har 14 dagar på dig att göra eventuella justeringar.

Bra att tänka på

Avtalet kan skilja sig väldigt mycket beroende på om du är sambo eller gift. Är du sambo som finns sambolagen som skyddar dig vid eventuell separation eller om ni skrivit på ett samboavtal. Det är viktigt att vara överens om hur delningen ska ske när ni fyller i avtalet. När avtalet är klart ska det skickas vidare in till skatteverket där det ska registreras. Om ni inte är överens kan ni kontakta oss, där vi kan agera som rådgivare och ombud vid en bodelning.

Har ni fler frågor kan ni läsa under frågor och svar eller ring upp oss så hjälper vi er direkt!

Köp nu! Betala senare med