• Ändra fritt i 14 dagar
  • Nöjdhetsgaranti
  • Kostnadsfri rådgivning
  • Alltid fasta priser

Gåvobrev

Är du osäker på om du behöver ett gåvobrev? Ska du ge bort något väldigt värdefullt och vill vara säker på att det hamnar i rätt händer i framtiden? Då ska du skriva ett gåvobrev!

Vi skräddarsyr gåvobrevet åt dig. Vill du fördela olika gåvor till olika gåvomottagare? Har du pengar, bostadsrätt, fastighet eller en annan typ av gåva du vill ge vidare i framtiden? Oavsett gåva eller situation är det enkelt att skriva ett avtal via oss på Jurida. Skriv ett eller flera gåvobrev för att skräddarsy och fördela dina gåvor som du vill. Du kan enkelt lägga till flera gåvomottagare.

Gåvobrev

995 kr

Ett gåvobrev kan behövas när du ska ge bort något utav värde som en fastighet eller aktier. Och ibland ett krav för att köpet ska vara giltigt.

Skriv online
Vi skräddarsyr ditt avtal efter dina behov Marina Storelv Karlsen Jurist

Så här funkar det

1

Svara på frågor

Svara på frågorna i vårt avtalsformulär. Betala sedan tryggt och smidigt med Klarna.

2

Jurist upprättar avtalet

En Jurist skräddarsyr avtalet åt dig. Om juristen har fler frågor, blir du kontaktad.

3

Avtal levereras

Avtalet skickas till dig bifogat via e-post eller som brev på posten.

Allt klart!

Nu kan du vara säker på att du fått ett juridiskt korrekt avtal upprättat av en Jurist.

Vanliga frågor om Gåvobrev

Gåvor av fast egendom måste göras skriftligen och registreras hos skatteverket. Gåvor som är lös egendom blir gällande oavsett om de har gjorts muntligen eller skriftligen så länge de överlämnats till mottagaren. Men för att vara skyddade mot givarens eventuella fordringsägare måste de också registreras hos Skatteverket.

Vissa gåvor som fastighet och bostadsrätt kräver även att gåvobrev skrivs för att vara juridiskt bindande. Fastigheter är till exempel tomt, hus eller fritidshus och då krävs gåvobrevet för att söka ny lagfart och inskrivning hos lantmäteriet.

Löfte om gåva är inte bindande om det inte nedtecknats i gåvobrev eller på annat sätt offentliggjorts, därför är det viktigt att gåvobrev upprättas.  Annars är gåvan bindande först då tradition/överlåtelse skett.

Fler vanliga frågor

Vad tycker våra kunder?

Hur fungerar vårt formulär när du skriver Gåvobrev?

På Jurida svarar du på några enkla frågor, en jurist skräddarsyr sedan avtalet åt dig. Har du några frågor under processens gång ringer du lätt in till oss så hjälper vi dig vidare fram till resultat. När du är klar så väljer du leveranssätt, du kan välja att få det levererat till din brevlåda alternativt få avtalet bifogat till din e-post. Sedan upprättar våra jurister ditt gåvobrev, där du kan var säkert att det är 100% giltigt. Vid eventuella frågor ringer vi upp dig. När du fått ditt avtal levererat har du alltid rätt att justera gåvobrevet i 14 dagar.

 

Viktigt att tänka på gällande Gåvobrev?

Det finns mycket att tänka på när det kommer till att skriva gåvobrev. Har du en fast egendom måste det registreras hos skatteverket. Lösa gåvor gäller vid muntlig samt skriftlig överenskommelse så länge gåvan överlämnats till mottagaren. Löften om gåva är inte bindande om det inte nedtecknas eller offentliggjorts på annat sätt, därför bör du alltid skriva ett avtal. Har du fler frågor? Tveka inte att kontakta oss om du är osäker och behöver hjälp!

 

 

Köp nu! Betala senare med