Varför gåvobrev? FAQ - Jurida | Skräddarsydda juridiska avtal online

Vanliga frågor om Gåvobrev

Varför gåvobrev?

Anledningen till varför gåvobrev är bra att ha är för att du har möjlighet att sätta villkoren för gåvan och hur de ska regleras. Ett korrekt skrivet gåvobrev är av den anledningen väldigt praktiskt att ha för att det inte ska uppstå missförstånd. Det kan exempelvis handla om att du vill ge bort en gåva till dina barn vid en viss ålder.

varfor gåvobrev-jurida

Vid skilsmässa eller arvstvist kan det vara bra att ha ett gåvobrev som säkerställer att en egendom stannar kvar i släkten. Då skriver man in gåvan som enskild egendom och då tillhör gåvan fortfarande personen oavsett övriga påverkande faktorer.

Det finns också möjlighet att påverka hur en gåva ska hanteras av mottagaren i framtiden. Om en person ärver en egendom går det att skriva in i gåvobrevet att personen inte får sälja vidare egendomen efter ett visst antal år. Om gåvobrevet gäller en fastighet eller är en gåva mellan makar måste detta registreras hos en myndighet. När det gäller gåva mellan makar hittar du mera information hos Skatteverket via denna länk.

Är du i behov av ett gåvobrev men är osäker på hur du ska gå till väga?
Behöver du fördela gåvor till olika gåvomottagare? Äger du en bostadsrätt, fastighet eller någon annan gåva som du vill ge bort i framtiden? Oavsett vad gåvan gäller finns vi på Jurida här för att hjälpa dig. För att skriva ditt gåvobrev använder du våran online tjänst där du enkelt skriver in vilka villkor som ska gälla för gåvobrevet. Efter att du har skrivit in villkoren skickas informationen till en kvalificerad Jurist som sedan upprättar ett juridiskt korrekt avtal. Följ denna länk för att påbörja ditt gåvobrev.

Om du är fortfarande osäker om hur du skriver ditt gåvobrev finns vi alltid tillgängliga via chatt, telefon och mail. Hör av dig redan idag så hjälper vi dig med dina juridiska behov.

Fler vanliga frågor
Vi skräddarsyr ditt avtal efter dina behov Marina Storelv Karlsen Jurist

Så här funkar det

1

Svara på frågor

Svara på frågorna i vårt avtalsformulär. Betala sedan tryggt och smidigt med Klarna.

2

Jurist upprättar avtalet

En Jurist skräddarsyr avtalet åt dig. Om juristen har fler frågor, blir du kontaktad kostnadsfritt.

3

Avtal levereras

Avtalet skickas till dig som bilaga via e-post eller som brev.

Allt klart!

Nu kan du vara säker på att du fått ett juridiskt korrekt avtal upprättat av en Jurist.

Köp nu! Betala senare med